Bliv glad i låget af motion

Bliv glad i låget af motion

selective-serotonin-reuptake-inhibitorsHænger mundvigen mere nedad end opad, ja så er der måske en god grund til at læse med her.

Når du træner sættes der gang i produktionen af lykkebringende stoffer i hjernen. Den frigiver endorfiner som modvirker smerter og giver en dejlig følelse af velvære. Hjernen stimuleres til at frigive endorfiner efter ca. 20 min. intens træning.

Jo hårdere du træner jo kraftigere bliver endorfinrusen. Hjernen producerer også stoffet serotonin som påvirker vores søvn og humør. Det er typisk det stof man ikke producerer nok af, når man har en depression.

Dopamin som hjernen også frigiver, modvirker smerter og hjælper os med at føle glæde. Sammenhængen mellem sindstilstand og motion synes at være uafhængig af de oplevelser man har i løbet af en dag. En undersøgelse på University of Florida har vist, at uanset om folks dag var præget af mod- eller medgang, så oplevede de mere positivt humør og en nedgang i negative følelser på dage, hvor de trænede. Undersøgelser viser også at hård fysisk aktivitet er meget effektivt til at bekæmpe milde depressioner.

Der er rigtig mange gode grunde til at træne – flere af dem har jeg skrevet om før. Så nu er det op af sofaen og igang – du bliver glad i låget.

 

 

 

HOLD START TIL APRIL – LÆS MERE HER ->

 

 

 

 

Kom i gang - ring mig venligst op!