Fed fisk
som fx makrel, sild og laks er en god kilde til mættende proteiner. De giver dig desuden vitaminer og hjertevenlige fedtsyrer.
Nødder
Det er stort set umuligt at spise sig fed i almindelige nødder. Dertil mætter de mange fibre i peanuts, hasselnødder osv. for godt. Ny forskning viser at en del af nøddernes kalorier stryger direkte igennem fordøjelsessystemet uden at blive optaget.Nødder er også gode for dit kredsløb. I undersøgelsen skulle forsøgspersonler faktisk spise rigtig mange gram forskellige nødder. Så du kan sagtens spise 50-100 gram nødder om dagen. Husk det skal være dem uden salt. For meget salt er skadeligt for helbredet
Rødt kød
Kødets mange proteiner mætter rigtig godt, uden at du samtidig får en masse overflødige kalorier. Vælger du magre kødudskæringer og hakket kød med under 10% fedt i, feder det ikke.
Kaffe
Personer, der drikker en del kaffe, har mindre risiko for at blive ramt af sukkersyge. Op til 5 kopper kaffe om dagen er helt i orden rent sundhedsmæssigt. Kaffens helt store force er evne til at nedbringe blodsukkeret.
Ost
En fast skæreost er rig på protein og mætter glimrende. Kalcium indholdet er tornhøjt og undersøgelser viser at kalk fra ost binder en stor del af fedtet i tarmen og forhindre at fedtet bliver optaget.
Nye kartofler
Kartofler er stivelse, som har fået skyld for at fede samt øge risikoen for sukkersyge og hjerte-kar-sygdomme. Men ny forskning viser at det kun gælder hvis du spiser for mange og hvis du vælger gamle kartofler som du skræller. Nye kartofler med skræl er ret uskyldige. 200 gram nye kartofler mætter bedre end pasta, brød eller ris. Nye kartofler binder stivelsen på en bestemt måde, lige som kostfibre. Denne kostfiber effekt sker når kartoflen køler af efter kogning.
Æg
Det giver dig en masse sunde stoffer. Et par æg til morgenmad er en god og mættende start på dagen. Æg er også fedt forbrændende. Æg indeholder lecithin, som nedbryder fedt i kroppen.
Dorte Ottosen
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et.
Denne hjemmeside bruger cookies til at sikre at du som bruger får den bedste oplevelse. Cookies er små tekstfiler gemt i din browser for at huske dig, når du vender tilbage til hjemmesiden. Det hjælper vores team til at forstå hvilke informationer du finder interessant og brugbart på hjemmesiden.
Det er muligt for dig at ændre dine cookie indstillinger i fanerne til venstre.
Ved at acceptere disse accepterer du, at vi må bruge helt generelle cookies til at gemme dine indstillinger om privatlivspolitikken på vores side, samt aktivere caching for at forbedre din oplevelse
Hvis du ikke aktiverer denne funktion kan vi ikke huske dine indstillinger. Det betyder at du skal indstille dette, hver gang du besøger hjemmesiden.
Tredjepart cookies
Google Analytics:
Vi bruger Google Analytics til at tracke trafik og hændelser på vores hjemmside. Ved at aktivere denne funktion accepterer du, at din data bliver benyttet til Google Analytics.
Facebook Pixels:
Vi bruger Facebook Pixels til at spore og måle på vores annoncer igennem Facebook. Ved at aktivere denne funktion accepterer du, at din data bliver benyttet i Facebook Pixels.