Inspiration til effektiv mavetræning

 

Her har du 3 super maveøvelser

Stabilitets-planke med benløft – på bold Der er max stress på dine core muskler. For at blive i denne position, tvinges dine mavemuskler til at spænde op under hele øvelsen.

Sådan gør du: Stå i pushup position med begge hænder direkte under skuldrene på en fitnessbold (for at få mere stabilitet kan dine fødder være en smule bredere end skulderbrede). Sug navlen ind og spænd op i maven. Prøv at få din krop i en lige linie fra nakken hele vejen ned til fødderne. (ned med rumpen, så den ikke stikker op i vejret) Spænd så ballerne og hold hoften nede. Når du er stabil, løft dit højre ben og hold det i 10 sekunder. Gentag med den anden side. Prøv at lave 3 sæt af 10-sekunders hold og efterhånden som du bliver stærkere øg til 30-sekunders hold.

Walkout

Her arbejder du med det alle dele af maven samt nederste del af ryggen. Ved at gå på hænderne så langt ud over dit hoved, presser du din core til at arbejde ekstra hårdt for at stabilisere.Sådan gør du: Stå med fødderne i hoftebrede. Bøj let i knæene(mere hvis du behøver) placer dine hænder fladt på gulvet. Gå på dine hænder væk fra kroppen, så langt forbi dine skuldre som muligt, indtil du er i en fuld plankeposition. Hold et øjeblik på den ydereste position og gå så tilbage på dine hænder og langsomt kom til stående. Gentag øvelsen op til 10 gange.
T-Pushup her arbejder du med hele din core + ekstra bonus til bryst og skuldre.

Sådan gør du: Stå i start positon til en pushup med hænderne i gulvet direkte under dine skuldre. Sænk kroppen ned mod gulvet – bryst ned mod gulvet ikke næsen først. Når du skubber op, roter din højre side opad og løft din højre arm, og rul over på din venstre fod. Stræk din højre arm så din fingerspidser peger mod loftet. Hold et øjeblik og returner til pushup position. Gentag den samme rotation med venstre. En tur med højre og venstre er een gentagelse – lav 5 i alt.

 

 

 

Kom i gang - ring mig venligst op!