Min nye sunde vane

Hver morgen drikker jeg en lille een. En blanding af olie og aronia saft, 2cl af hver – aronia hældes i glasset først, herefter olien. Ind i munden, hvor jeg gurler nogle sekunder, for at blande de to. Det er en ny vane, jeg har fået i det nye år. Min gode veninde og kollega Ann Sofie Bækgaard introducerede mig for drinken på en ferie på Club La Santa lige før Jul. Den smager slet ikke så tosset.

Den olie jeg drikker, er en blanding af naturlige, økologiske, koldpressede ekstra jomfruolier af hørfrø, kæmpenatlys, hybenkerne og Egyptisk Sortkommen med højt indhold af essentielle fedtsyrer. Fedtsyrefordeling: Omega 3/n-3/alfalinolensyre: 58% Omega 6/n-6/linolsyre: 20% Omega 9/n-9/oleinsyre: 12%

Hvorfor dog drikke fedt?

Vi har brug for fedt – hver dag!
For at forstå fedtstoffernes vitale betydning, er det vigtigt at tænke på at hver eneste af kroppens milliarder af celler, omgives af en membran bestående af fedt.

Du kan derfor ikke have optimale cellefunktioner uden tilstrækkeligt med sundhedsgavnlig fedt. Immunforsvar, hormon- og nervesystem, samt de vitale organer kan ikke fungere optimalt uden tilgang til såvel mættet som monoumættet fedt, foruden de essentielle fedtsyrer, som findes i det flerumættede fedt. Det er navnlig de essentielle fedtsyrer, også kaldet omega3 og omega6, som der er for lidt opmærksomhed på. De er livsnødvendige og skal tilføres via maden hver eneste dag, fordi vi ikke selv er i stand til at danne dem.

Hvad er aronia?
Frugten kaldes ’verdens sundeste frugt’ på grund af sit indhold af antioxidanter. Aronia indeholder 30 procent flere antioxidanter end hyldebær og tre gange så mange som blåbær.

Antioxidanter er med til at beskytte celler i kroppen, da de hæmmer dannelsen af frie radikaler. Når kroppen forbrænder ilt, producerer den frie radikaler som et biprodukt. Sådanne reaktive forbindelser dannes der i kroppen hele tiden, men især under forhold, hvor kroppen bliver udsat for forskellige former for stress. Det gør det muligt for produktionen af disse stoffer at være højere end det kroppen er i stand til at håndtere selv.
Denne tilstand kaldes oxidativt stress, og dannelse af for mange frie radikaler, der kan skade celler, proteiner og arvelige gener. Oxidativt stress har vist sig at være involveret i udviklingen af flere sygdomstilstande, som både kræft, hjerte-karsygdomme, grå stær og sukkersyge. Derfor må alle celler i kroppen altid beskytte sig mod oksidativt stress.

 

Hvor købes det? Shop4life  eller i enhver helsekost

Skål !

 

 

 

 

 

 

Kom i gang - ring mig venligst op!